Aprašymas
Kuo ypatinga “Collagen Coffee Boost” kava?
Kiekvienoje porcijoje yra 3g kolageno (apie ⅓ rekomenduojamos paros normos);
Aukščiausios kokybės, sodraus skonio ir aromato 100% arabika su šokolado, riešutų ir džiovintų vaisių natomis;
Tai šviežiai skrudinta ir malta kava, tad puikiai tinka ruošti kavinuku ar užplikius vandeniu;
Dėl neutralaus kolageno skonio jis puikiai tinka vartoti kartu su kava. Net nepajusite skonio skirtumo, o nauda bus dviguba!
100% Braziliška arabika
Sudėtyje esanti šviežiai, čia pat Lietuvoje, skrudinama Coffee Cruise braziliška 100% arabika pasižymi švelniu, puikiai subalansuotu skonių profiliu.
Joje dominuoja svajingos šokolado ir riešutų natos, kurias papildo malonus džiovintų vaisių poskonis, įnešantis šiek tiek žaismingumo.
Apie save pamiršti ši kava neleidžia ir intensyviu aromatu, primenančiu saldžią karamelę. Tokia užburianti skonių ir aromatų harmonija bei kreminė tekstūra kas kartą vilioja pasimėgauti dar vienu braziliškos arabikos puodeliu.
Kuo kolagenas yra svarbus?
Kolagenas yra vienintelis baltymas, kuriame yra net 19 iš 20 aminorūgščių, būtinų mūsų odos, plaukų, smegenų, kaulų, dantų, nagų, organų, raumenų ir net sąnarių sveikatai palaikyti.
Šis baltymas formuoja visų organų audinių užpildą ir palaiko audinių lasteles, suteikdamas jiems formą ir tvirtumą.
Maždaug nuo 25 metų amžiaus, žmogaus organizme šio itin svarbaus baltymo pradeda gamintis vis mažiau (apie 1,5% kas metus).https://www.youtube.com/watch?v=wud8GJc4HLk&list=TLGGs5Hs9vEQAj0wNzA4MjAyMw
Dažniausiai užduodami klausimai
Kaip suprasti, kad trūksta kolageno organizme?
Trūkstant kolageno, kremzlinis audinys, kaip ir oda, sausėja bei dyla, retėja kaulai, mažėja raiščių ir sausgyslių elastingumas, stingsta sąnariai, atsiranda jų skausmai. Judesiai darosi nebe tokie grakštūs, galimos dažnesnės traumos.
Kiek kolageno rekomenduojama suvartoti per dieną?
Rekomenduojama per dieną suvartoti bent apie 10 g kolageno. Norint pastebėti geriausią poveikį, svarbiausia kolageną vartoti kasdien, kadangi mūsų organizmas neturi galimybės kaupti aminorūgščių pertekliaus per naktį.
Kas yra kolagenas ir kodėl jį rekomenduojama vartoti?
Kolagenas – tai ląstelėms atsinaujinti būtinas baltymas, kurį natūraliai sintetina pats organizmas ir gamina jį nuolatos.
Maždaug nuo 25 metų organizmo gebėjimas pačiam gaminti kolageną silpnėja.
Apskaičiuota, kad kolageno kiekis sumažėja po 1,5 proc. kasmet.
Veikiant karščiui, neigiamas poveikis kolageno veiksmingumui pasirodo nuo maždaug 150ºC temperatūros. Kadangi kava paprastai yra ruošiama apie 90–96ºC, kolageno kokybei ir veiksmingumui ji nedaro jokios neigiamos įtakos. Todėl vartojant kavą su kolagenu, jis yra pasisavinamas taip pat gerai, kaip geriant kolageną su vandeniu!
Ar maisto produktuose yra kolageno?
Mūsų tautiečių itin mėgstamų vartoti kaulų sultinių, šaltienos ir kitų su želatina produktų sudėtyje iš tiesų yra kolageno, tačiau tik iš dalies hidrolizuoto, sunkiau įsisavinimo ir mažo kiekio. Reikšmingo poveikiui kiekio šiuose maisto produktuose tikrai nerasime.